pilot Pridon Paul

pilot al echipei Pridon Racing Team

Născut la 04.09.1978, în Oradea, a absolvit Facultatea de Drept și, în prezent, lucrează în domeniu și locuiește în aceeași localitate. Încă din perioada liceului a cochetat cu sporturile cu motor, unele practicându-le la nivel pur amatoristic. După absolvirea studiilor superioare a avut ocazia să dea o oarecare culoare pasiunii sale și să-și achiziționeze două autoturisme destul de puternice pe care a ajuns să învețe să le conducă la nivel de pilotaj.

Fiind captiv într-o mare măsură locului său de muncă, a păstrat oarecum tăcute aceste pasiuni, până în vara anului 2016, când și-a obținut și permisul de conducere pentru categoria A și și-a achiziționat prima motocicletă, respectiv o motocicletă marca BMW S 1000 RR.

Fără a fi ferit de critici, unele chiar răutăcioase relativ la conducerea unei supermotociclete de către un începător, Pridon Paul a știut mereu care este sursa pasiunii sale. Într-un timp de câteva luni a ajuns să conducă această motocicletă până la un nivel care să-l facă să se gândească că s-ar exprima mai bine pe pistă. Impulsionat și de un prieten motociclist, a început să facă cunoștință cu unele piste din Ungaria, România și Austria. Într-un timp foarte scurt, practic de trei luni, a absolvit mai multe cursuri de pilotaj, inclusiv cu renumitul pilot de motoGP, Bradley Smith.

Fără a avea pretenția că a depășit stagiul de pilot amator, Pridon Paul și-a propus să acumuleze în permanență noi cunoștințe și abilități care să-i permită participarea în sezoanele competiționale următoare și să dea consistență actualului său statut de amator și chiar să-l depășească.

Conștient că este abia la început de drum și având o predispoziție enormă pentru muncă și efort susținute, principalul său obiectiv este, așa cum sugerează și sloganul echipei, să-și descătușeze sufletul. Dar nu oricum, ci printr-o exprimare pe pista de competiție, alături de prietena sa, așa cum îi place lui să spună – motocicleta ”BMW S 1000 RR”.

Ghidat de citatul ”a fi tu insuți într-o lume care încearcă constant să te facă altceva, este cea mai mare realizare”, Pridon Paul consideră că poarte să-și manifeste această libertate, precum și nonconformismul deopotrivă, pe pistele de concurs.

Anul acesta îl vom putea vedea atât în Romanian Motorcycling Competition, cât și în unele campionate de amatori organizate în Europa.