Născut la 04.09.1978, în Oradea, a absolvit Facultatea de Drept și, în prezent, lucrează în domeniu și locuiește în aceeași localitate. Încă din perioada liceului a cochetat cu sporturile cu motor, unele practicându-le la nivel pur amatoristic. După absolvirea studiilor superioare a avut ocazia să dea o oarecare culoare pasiunii sale și să-și achiziționeze două autotursime destul de puternice pe care a ajuns să învețe să le conducă la nivel de pilotaj.

Fiind captiv într-o mare măsură locului său de muncă, a păstrat oarecum tăcute aceste pasiuni, până în vara anului 2016, când și-a obținut și permisul de conducere pentru categoria A și și-a achiziționat prima motocicletă, respectiv o motocicletă marca BMW S 1000 RR.

Fără a fi ferit de critici, unele chiar răutăcioase relativ la conducerea unei supermotociclete de către un începător, Pridon Paul a știut mereu care este sursa pasiunii sale. Într-un timp de câteva luni a ajuns să conducă această motocicletă până la un nivel care să-l facă să se gândească că s-ar exprima mai bine pe pistă. Impulsionat și de un prieten motociclist, a început să facă cunoștință cu unele piste din Ungaria, România și Austria. Într-un timp foarte scurt, practic de trei luni, a absolvit mai multe cursuri de pilotaj, inclusiv cu renumitul pilot de motoGP, Bradley Smith.

Fără a avea pretenția că a depășit stagiul de pilot amator, Pridon Paul își propune să acumuleze în permanență noi cunoștințe și abilități care să-i permită participarea în sezonul competițional 2018 și să dea consistență actualului său statut de amator și chiar să-l depășească.

Conștient că este abia la început de drum și având o predispoziție enormă pentru muncă și efort susținute, principalul său obiectiv este, așa cum sugerează și sloganul echipei, să-și descătușeze sufletul. Dar nu oricum, ci printr-o exprimare pe pista de competiție, alături de prietena sa, așa cum îi place lui să spună – motocicleta ”Black BMW S 1000 RR”.

Ghidat de citatul ”a fi tu insuți într-o lume care încearcă constant să te facă altceva, este cea mai mare realizare”, Pridon Paul consideră că poarte să-și manifeste această libertate, precum și nonconformismul deopotrivă, pe pistele de concurs.

Anul acesta îl vom putea vedea atât în Campionatul Național de Motociclism Viteză, cât și în MotoRC.