Pridon Racing Team a fost fondată în septembrie 2017 și are doar doi membri, respectiv un pilot, Pridon Paul și un mecanic, Cristea Robert. În pauza competițională destul de lungă, pe timpul iernii 2017-2018, echipa a reușit pregătirea motocicletei de concurs, un Bmw S1000RR.

Pentru anul 2018, Pridon Racing Team și-a stabilit calendarul competițional și și-a înscris pilotul în Romanian Superbike Championship și în Campionatul european de semi-amatori organizat de  Actionbike la clasa ”1000 Rookies”. Ca obiective principale în acest an, Pridon Racing Team și-a propus efectuarea stadiului de începător de căte Pridon Paul, participarea la cursurile de pilotaj organizate de The RaceAcademy și multiplul campion de World Superbike, Troy Corser, participarea la cursurile de pilotaj organizate de multiplul campion de World Superbike, Simon Crafar. În acest context echipa a urmărit creșterea ritmului pe piste în condiții de siguranță, exersarea conceptelor teoretice învățate și acumularea de experiență în condiții de concurs.

Anul competițional 2018 a fost marcat de un accident suferit de pilotul nostru la un antrenament ce a avut loc pe circuitul Hungaroring, aspect ce a determinat o pauză de cca trei luni. Pridon Paul a fost supus unei intervenții chirurgicale la mâna stângă. Din acest punct de vedere sezonul competițional a fost parțial compromis. După refacere, Pridon Paul a reluat activitatea competițională participând la un număr de trei curse.

În anul competițional 2018, Pridon Paul a obținut următoarele rezultate: locul 5 la Misano ( Italia ), locul 7 la Most ( Cehia ), locul 6 la Brno ( Cehia ), toate aceste rezultate în cadrul Campionatului de semi-amatori  organizat de Actionbike, în cadrul cupei ”New generation Cup”, precum și locul 11 la MotorPark România, clasa ”1000 Rookies”, în cadrul Romanian Superbike Championship.

Echipa a participat în cursul anului 2019 la Romanian Motorcycling Competition – MotoRC, la clasa ”Rookies 1000” și la unele etape din Campionatul european de semi-amatori organizat de Actionbike la categoria ”Rookies 1000”. A fost un an de cumpănă dar am reușit să acumulăm noi experiențe și să facem cunoștință cu unele circuite noi, precum cel de la Serres – Grecia și Grobnik – Rijeka.

Anul 2020 va fi, cu siguranță, un an interesant. Beneficiind de o motocicletă complet nouă, respectiv BmwS1000RR, model 2020, sezonul se anunță o adevărată provocare. Vom participa,  cu siguranță, la Romanian Motorcycling Competition – MotoRC, la clasa Rookies 1000, precum și la unele etape din competițiile pentru amatori organizate în Europa.. Pregătirile au început pe toate palierele. E mult de muncă dar nimic nu e greu atunci când pui suflet în ceea ce faci.

Pridon Racing Team efectuează service-ul la motocicletă la colaboratorul său, BMW Grup West Premium Oradea care dispune de cel mai utilat și performant atelier pentru motociclete, precum și de personal calificat instruit în locațiile și facilitățile BMW.